Altoids mod-modden

Naja modden, dat is een groot woord…een contact probleempje oplossen is meer descriptief, maar dat bekt dan weer niet zo lekker ๐Ÿ™‚

Enige tijd geleden gaf Artilux aan dat er iets mis was met zijn Altoids modje, het boxje dampte prima, maar hield er willekeurig mee op en moest dan opnieuw aangezet worden nadat je de batterij er een keer had uitgehaald. Op een druilerige vrijdagavond vond ik de tijd en de zin om hier eens naar te kijken voor hem.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat het probleem haast wel in de contactpunten met de batterij moesten zitten, ik had het probleem ook maar kon de mod alweer herstarten nadat ik even een draai aan de batterij had gegeven. Tijd dus om ambachtelijk het soldeerijzer weer eens ter hand te nemen en dit probleempje op te lossen. Gelukkig heb ik er aan gedacht om hier foto’s van te maken, wat dan weer een blogje oplevert ๐Ÿ™‚

Het contact wat volgens mij het probleem gaf zie je hier onder, opzicht een prima batterij houder, maar door de constructie kan ik snappen dat dit in combinatie met een batterij-wrapping een probleem kan opleveren, het is een soort van “raamwerkje” wat volgens mij dan precies op de rand van de min pool en de wrapping valt zo’n beetje, kijken jullie even mee?

Ok die diagnose is dan gesteld, maar daar is het nog niet mee opgelost…vrijdag avond, 23:30, wat ga ik fabrieken om dit op te lossen?

Na een zoektocht door mijn garage kon ik eigenlijk niets anders vinden dan een stalen ringetje, niet dat het ging passen, maar misschien dat ik er met wat slijp en kunst werk iets van kon maken!

Tijd om mijn oude vriend “Dremel” er eens bij te pakken en er eens wat van te fabrieken…

Ik probeer er een stukje uit te halen wat tussen dat “raamwerkje” past zodat ik het er aan vast kan solderen en het hele zaakje wat meer contact oppervlakte heeft voor die min pool van de batterij. (dat valt nog niet mee overigens om er een foto van te maken als je alles tegelijk moet vasthouden…)

Hoezo is mijn tangetje vies, dat valt best mee hoor….brrrrr…

Artilux die ik op de hoogte hield van mijn vorderingen met behulp van foto’s moest meteen denken aan Pacman, wat ik dan wel weer grappig vond ๐Ÿ™‚ ik moest zelf meteen aan het Commodore logo denken van back in the days ๐Ÿ™‚

Aangezien de buitenste rand van het stukje ring natuurlijk rond is en ik dit niet kan gebruiken heb ik simpelweg het eerste beste opzetstukje uit mijn verzameling Dremel bitjes gepakt en de boel even wat afgevlakt.

Ondertussen stond “Old faithful” alvast voor te verwarmen voor het soldeerwerk…

Toen het hele zaakje eens lekker aan elkaar gebakken met een flinke lik soldeersel, de bedoeling was niet alleen om het contact oppervlakte groter te maken, maar om ook een soort van “bocheltje” op deze metaal transplantatie te krijgen, dit omdat ik eigenlijk niet goed wist of het metaal wat ik had gebruikt wel goed zou geleiden, mijn soldeersel doet dat in ieder geval wel, vandaar mijn “friday-night” keuze voor deze oplossing.

Even de smerige S-39 er afpoetsen en kijken of mijn “bocheltje” gelukt is.

En hopla, missie geslaagd, en het probleem is opgelost!

Is het de beste en mooiste oplossing mogelijk? Nee natuurlijk niet, maar voor een spontane “friday-night” sessie is het nog niet zo onaardig vind ik zelf ๐Ÿ™‚

 

 

6 comments

 • Huub

  Zeer netjes.
  Mocht je nog ooit een contactplaatje nodig hebben, of willen preparen, neem dan een eurocent.

  • PsyCorps

   bestaan die nog? eurocenten? ik heb ze al in geen tijden meer gezien, 5 cent mag natuurlijk ook zeker?
   Goeie tip idd, dat ik er zelf niet ben opgekomen ๐Ÿ™‚

 • Lamppie

  Netjes opgelost toch, als het weer goed werkt dan is het altijd goed.

  • PsyCorps

   mwa lekker prutsen is altijd wel leuk om te doen ๐Ÿ™‚
   Als het dan ook nog werkt dan is het nog leuker ๐Ÿ™‚

 • Artilux

  Super bedankt ๐Ÿ˜€