Artilux aan de Nikkel!

Nadat ik mijn goudenveer “upgrade/oplossing” van Svoemesto binnen had gekregen voor mijn Kayfun v4, begon er iets te kriebelen. Mijn favoriete mod, de Vapor Shark RDNA 30, had een grote broer gekregen.
Maar wat is dat nikkel nu eigenlijk en wat moet ik er mee? En werkt dat Temperature control een beetje?

Omdat PsyCorps zo vriendelijk was om zijn Vapor Shark RDNA 40 uit te lenen, heeft mijn favoriete mod bezoek van z’n grote broer. En wow, die is zeker welkom!
Na wat spelen is het dan tijd om er eens iets over te schrijven, geen review of iets dergelijks, maar een soort van newsflash met een opinie! Misschien zelfs een soort mini tutorial? Anyway… It’s Svoemesto Kayfun v4 Nikkel build time!

Zo ziet dat eruit. Een shark skin, de kayfun v4 en een Fishbone driptip van Vicious Ant.
Stiekem vond ik de benaming van de Vapor Shark en de Fishbone nog een reden om de driptip te kopen, maar daar was ik niet over aan het praten!

Maar, hoe draai ik nu zo’n coiltje? Eigenlijk is het makkelijk, ik heb m’n coilstuff gepakt en dit gedraaid:
Nikkel (200;28 awg), 3mm, 10 wikkelingen (Spaced)


Met een telefoontje door een lensje fotograferen blijft een kunst…. Maar dit is het resultaat.

Dit alles lezen we natuurlijk eventjes uit op een ohm meter. (Dit zou ook kunnen op de rdna 40 zelf.)

Daarna even primen, test vuurtje. Heerlijke knetters en dicht draaien die hap!

Gevuld met mijn wat oudere juice: Velvet Cloud Vapor, Wild Cherries, 0mg nicotine, VG juice.

Voorheen heb ik ook dikke VG juice gedampt in de Kayfun v4, maar dicht gaf mij soms een dryhit.
Dit probleem kan natuurlijk aan mij liggen of aan de viscositeit van de juice. Daarom liet ik deze juices meestal even links liggen.  Echter niet meer! Met nikkel en temperature control is er geen kans meer op een dryburn en damp ik de wick goed leeg. Aan de hoeveelheid damp merk ik of mijn wick wat droger is, dus weet ik dat ik een korte pauze moet nemen.

Al met al is Nikkel een wat aparte manier van dampen, nieuwe manier van coilen en gebruik van het apparaat.
De damp is zachter en lijkt minder hard binnen te komen. Toch komt er een stevige wolk damp uit als je een goede build hebt gemaakt, naarmate je coil langer in je device zit zal de smaak toenemen. Dit merk je eigenlijk langzaam tijdens het dampen al een beetje. Hoe dat komt, nog geen idee, ik speel er nog niet zo lang mee.

Een leuk nieuw (tijdelijk) speeltje.

 

4 comments

 • PsyCorps

  Leuk blogje, ben benieuwd wat je er van vind!

 • Lamppie

  Leuk geschreven weer, en ik ben benieuwd als je er een weekje mee gedampt hebt.

 • RetroGrey

  Al eens geprobeerd met een 3.1?
  Ik vind temperatuur gecontroleerd dampen met een V4 niet zo heel haleluja, met een 3.1 of een KFL+ daarentegen wel.

 • Artilux

  Ik heb het ook in mijn KFL+ gebouwt, m’n eerste coil zelfs. Dit dampte aardig goed. Zeker omdat ik vaker dryhits heb in de lite wegens te hoog wattage, dit komt niet voor met temperature control 😀
  Al moet ik zeggen dat ik het in de V4 toch ook fijn vindt hoor, maar of het nu beter is dan kanthal… Alleen geen dryhits door te hoog wattage is het enige pluspunt 😛