Kayfun 4 & de DNA40 UPDATE

Nog geen tijd voor lange blogjes of iets dergelijks, maar wilde het toch maar vast even melden hier, er is een aanzienlijk deel van de dampers van deze combinatie die problemen heeft met het dampen met de temperatuur controle AAN. Het lijkt alsof de metingen niet goed kan worden uitgevoerd omdat de RTA geen goed contact maakt met je apparaat. Ook zie je op het scherm dat de meting niet constant is, dan meet hij de temperatuur wel, dan weer niet, erg vervelend dus want voor je gevoel zit je immers met een geweldige combie te dampen…

Verschillende oplossingen worden geprobeerd maar de meest voor de hand liggende wilde ik jullie zeker niet onthouden. Trek simpelweg de veer die in de base van je Kayfun 4 zit wat uit en tot je grote verbazing zal de temperatuur controle ineens wel een stuk beter werken.

Diezelfde veer is ook de aanleiding voor het probleem, met Kanthal heb je hier geen last van omdat dampen met Kanthal mijlenver weg ligt t.o.v. het dampen met nikkeldraad als het aankomt op de accuraatheid van de meting.

Kortom, trek die veer een stukje uit, damp lekker verder en wacht samen met mij op de oplossing die Svoemesto ongetwijfeld gaat aandragen!

 

EDIT: en de eerste wat lastiger te vinden oplossingen zijn al aangedragen, ik las op Facebook dat een crea-bea Amerikaan een pijpje koper heeft afgezaagd en het voor elkaar heeft gekregen om dat precies op lengte te zagen. Hij noemt als maat dat het +- 4,1 mm lang moet zijn en de pijp die hij heeft gebruikt heeft als maat is 1/2-ft x 3/16-in. (dat is hoogstwaarschijnlijk een pijpje zoals in remleidingen gebruikt wordt). Zijn probleem is hiermee helemaal opgelost!

Onze Huub is aan de slag gegaan en heeft het volgende verzonnen:

 

dit leg je dan min of meer in de plaats van de veer die er normaal hoort te zitten, dat ziet er dan als volgt uit:

Doordat het niet helemaal op maat is kan je de juice-control nog niet helemaal open zetten, dit levert overigens geen probleem op (zie de kier die er blijft bestaan na het volledig openzetten van de juice-control)

de nikkel er in en dampen maar:

De resultaten zijn wisselend te noemen, als het busje precies goed zit damp je zonder problemen met de temp-control, zit dit niet precies in het midden ofwel raakt hij eventueel de zijkanten ergens dan begint te dna40 vreemd gedrag te vertonen, hij wisselt dan constant van wattage waardoor het dampplezier ver te zoeken is. Kortom, we wachten rustig af tot Svoemesto met een goede oplossing komt, ofwel we de oplossing hebben getest van Steamtuners die inmiddels in tweevoud onderweg is naar de Damptafel.

Kortom, we houden jullie op de hoogte!

8 comments

 • Artilux

  Of er komt een speciale uitgetrokken veer op de markt 😉

  De eenvoud van de oplossing is wederom geweldig! Mooi dat het nu wel correct werkt!

  • PsyCorps

   ze gaan dat wel fixen hoor, kan me niet voorstellen dat ze hun vlaggenschip niet geschikt willen maken voor de toekomst van het dampen….

 • Huub

  Een veer kan een zwakke schakel zijn, omdat het geen stabiele verbinding geeft, en weinig contactvlak heeft. Al gebruik je goud of zilver voor een goed contact, het is geen vaste verbinding. Extremere druk, kan wel(tijdelijk) uitkomst bieden, zolang het een hoogwaardige veer betreft. Waarschijnlijk zal er op korte termijn wel een modificatie setje komen.

 • Huub

  De oplossing is nabij.
  Ik ben met een riedel busjes bezig.

 • Tikkels

  Duidelijk en goede foto’s 🙂

  Huub: Ik wil er vast 1 voor mijn shark straks 🙂

  • PsyCorps

   ik denk het niet want de oplossing werkt wel maar niet altijd…we wachten rustig af tot svoemesto met een eindoplossing komt…

 • RetroGrey

  man man man
  straffe verf en ik moet dringend eens met een nagelknipper aan de gang 🙂
  ik wacht rustig verder af tot de oplossing van steamtuners hier in de bus valt om opnieuw met de tempcontrol aan de slag te gaan

 • Pingback: » Blog Archive » Kayfun 4 centerpost probleem