Kayfun 4 Svoemesto’s oplossing

Nadat we al e.a. hadden laten zien in verschillende blogs over de problemen die de Kayfun 4 had met het temperatuur gecontroleerd dampen heb ik vandaag eindelijk de oplossing van Svoemesto mogen ontvangen.

Ik heb eerst maar de moeite genomen om e.a. eens te bekijken en te zien wat er nu precies verschilt van de Steamtuners oplossing die ik tot nu toe had gebruikt. Kijkt u even met me mee?

Op bovenstaande foto is duidelijk te zien waar het verschil precies zit, de verhoogde moer die links van de zilveren veer ligt is de Steamtuners oplossing, doordat de verzilverde veer dan een stukje hoger kwam te liggen in de witte ring die er boven ligt, maakte de boel beter contact en werden de metingen dus ook accurater, dit loste het probleem op. Svoemesto koos voor een vergulde wat dikkere veer welke het zelfde resultaat uiteindelijk brengt (beter contact en dus de metingen accurater)

Het zijn twee wegen die het probleem oplossen, of ik ook echt een voorkeur heb? Meh, het is mij om het even, als de metingen maar okey zijn zodat ik lekker temperatuur gecontroleerd kan door dampen…

Mocht ik nog hele bijzondere dingen tegen gaan komen tijdens het dampen met de Svoemesto oplossingen dan zal ik deze post updaten, maar vooralsnog lijkt het niet veel uit te maken.

4 comments