Kayfun 5 Notch Coil

Soms bestel je op een wilde dag wat nieuws. In dit geval de “notch coil”.
Wanneer de coils binnen kwamen en ik het doosje opende, moest ik eerder aan een bougie denken, dan iets wat ik ging gebruiken om te dampen.
Voor de fun besloot ik het maar eens in m’n kayfun 5 te proppen… Alleen bleek dit niet zo makkelijk.

 

 

Na de coil eens te bekijken en te visualiseren hoe ik de pootjes moest buigen om hem in te bouwen, ging ik aan de slag. Dit is het B model, waarbij de poten aan de zelfde kant van de coil zitten. Inbouwen in de kayfun 5 ging niet, aangezien de 5mm diameter nu net de ruimte is waar ik normaal mijn coil tussen bouw, dus hij moest sowieso verhoogt worden.

Gelukkig had ik m’n tweezers in de buurt liggen en kon ik zo aan de slag.
Vriemel vrommel, en hij zit.


Hoe wick je zo’n ding? Ik ging maar op gevoel, trok een pluk watten los en heb deze door de coil gedraaid, er had wellicht wat meer tussen gepast, maar ik vond het zo wel prima.

Trimmen… Even een beetje juice erop en testen. De kayfun kan weer dicht en maakt kennelijk geen kortsluiting, aangezien ik er prima mee kan dampen.

 

De belichting kon beter, maar het idee is duidelijk.

Nu de brandende vraag, hoe dampt het?
Ik damp normaliter altijd met ni200 draad, dus de stap naar ss is al iets anders.
Ik kan zonder problemen vol open op 50 watt dampen en produceer dan volle natte wolken.
Maar normaal damp ik gewoon rond de 16 watt en dan heeft deze coil helemaal geen meerwaarde. Het gedoe om de coil in te bouwen maakt niets goed en ik draai met gemak een goede ni200 coil welke mij veel beter smaakt.

Leuk om eens te proberen, wellicht super in een grotere tank of dripper, maar voor mijn kayfun 5 is dit gewoon niet mijn ding, te veel geklooi voor geen winst. (In mijn optiek zelfs verlies)