Modificatie aan de “houd mijn tank dicht” sokkel

Tja, hoe moet je deze sokkel anders noemen. Zoals in het blog hieronder al genoemd, speciaal op mijn verzoek gemaakt omdat ik als die-hard Kayfun 3.1 fan met het ongemak zit dat ik mijn tank moet leegmaken voordat ik iets aan mijn build kan doen.

Maar Huub loste dat voor me op met de “houd mijn tank dicht” sokkel (eventuele beter namen in de comments aub ๐Ÿ™‚ )

Aangezien wij bij de Damptafel nogal fan zijn van de “opberg koffer om mee te nemen” (geez, we moeten serieus eens wat aan onze naamgeving gaan doen want dat gaat echt nergens over zie ik tijdens het schrijven van dit blogje… ๐Ÿ™‚ ) had ik het probleem dat de gemodificeerde driptip die gebruikt is in deze sokkel er nogal eens vanaf wilde vallen. Ik moest de driptip dan op de donkere bodem van mijn koffertje gaan zoeken iedere keer en ik vond dat niet zo prettig.

Toen ik met Huub over dit probleem sprak glimlachte hij een keer en drukte mij een setje magneten in de hand met de boodschap “dat is met een magneet zo opgelost”…

Nadat de magneten een paar weken in mijn koffertje hadden gezeten was het vandaag dan zover dat ik de zin en tijd had om er eens mee te prutsen. Aangezien de magneetjes die Huub me gaf behoorlijk krachtig zijn koos ik er voor om maar met 1 magneet te gaan werken, en op het andere deel een stukje ijzer te plaatsen zodat de boel aan elkaar zou blijven zitten, zonder dat ik een koevoet nodig zou hebben om de boel weer van elkaar te halen. Want ook dat is niet prettig als er een volle tank met vloeistof aan vast zit…

Ik bedacht eerst dat ik gewoon een redelijk passend stuk van een bout af zou slijpen en deze zou verlijmen met de rvs sokkel zodat de magneet iets had om mee te “magneten”

Maar toen ik nog eens goed ben gaan passen en meten kwam ik er al snel achter dat het handiger zou zijn als ik er gewoon een schroefje in zou lijmen, kortom, mijn vriendje “Dremel” had deze keer wat minder werk te doen…

Naja, ding er op zijn kop in, dot lijm er op en wachten maar, das allemaal niet zo interessant natuurlijk…iedereen die in de kleuterklas heeft gezeten kan immers knoeien met lijm ๐Ÿ™‚

Maar nu die magneet nog, wat Huub precies heeft gebruikt om die driptip dicht te maken kan ik jullie niet zeggen, maar wat ik wel kan zeggen is dat het elastisch is, dus het volgende idee: maak een gat wat net niet past in deze substantie en ros die magneet er vervolgens met een hamer in zodat het hele zaakje goed vast zit. Zo gezegd zo gedaan…wacht even, waarom niet lijmen zeg je? Omdat ik niet precies weet wat de gebruikte substantie doet in combinatie met mijn lijm, en ik dit ook gewoon een leukere oplossing vond ๐Ÿ™‚

Even de hamer er bij…

en hopla….dat zit dus vast als een huis ๐Ÿ™‚

En klaar, nu kan de driptip niet meer zomaar van zijn sokkeltje vallen en is de modificatie compleet ๐Ÿ™‚

 

 

8 comments

 • Huub

  Ik kan je vertellen dat het spul wat ik gebruikt heb knetterhard word.
  Maar aangezien het met boren, en met name hogere toerentallen, heet word, maak je het weer zacht. Ook zeer veel kunststoffen hebben hier last van. De truuk is dus met laag toerental boren. Het enigszins zacht worden kan je wel uitbuiten om de magneet erin te persen. Dat heb je dus keurig gedaan! En lijmen met een andere lijm zal ook wel werken hoor. Wat ik gebruikt heb is een speciale traag uitharden 2K lijm, die een bijzondere hechting geeft. Wat niet werkt en beproefd is, is hotglue.
  En de aam kan je afknijpen tot no-spill of anti leak sokkel

  • PsyCorps

   Meer geluk dan wijsheid hoor huub, maar die magneet zit er idd goed vast in, dat waait er niet meer uit.

   Nog suggesties voor de beste lijm die je hiervoor kunt gebruiken (metaal op metaal) altijd handig om ook in de comments handige tips te zetten ๐Ÿ˜‰

 • Huub

  Voor metaal op metaal gebruik ik meestal standaard araldite uit de bouwmarkten. Dat is een heldere 2K-lijm die voor vrijwel alle metalen geschikt is. En de truuk is vaak, hoe minder lijm je gebruikt, hoe vaster het zit. In het geval van jou schroefje, had ik het op iets andere wijze gedaan. Gat opboren, tot ik er draad in kan tappen. Tapeind van M8 erin met borgmiddel en de onderkant afzagen en vlak maken. Heb je geen tappen, is jou methode net zo goed.

  • PsyCorps

   net zo goed, ja, gaan we dat nog modificeren, yep ๐Ÿ™‚ volgende x als we bij jou damptafelen dan wil ik dat wel eens samen met je doen!
   Want…goed is goed, beter is nog goedderder ๐Ÿ™‚

 • Huub

  En weer een idee.
  In plaats van het draadeind gebruik ik een stelboutje.
  Dit is net een stukje draadeind, maar dan met een binnenzeskant voor een inbussleutel. Indien ik tijd heb, prepareer ik de mijne vandaag als voorbeeld. Het voordeel hiervan is, dat je niks beschadigd door het afzagen van het draadeind,

  • PsyCorps

   ben benieuwd, zo zie je maar dat een simpel ding als dit alweer een hobby projectje kan opleveren ๐Ÿ™‚

 • Huub

  2e modificatie is gelukt, dadelijk even een aanvuling op het forum plaatsen