Review Custard Mademoiselle by DJM

Soms ben je opzoek naar een liquid die niet zo belachelijk duur is als de “Premium” liquids uit de USA. Begrijp mij niet verkeerd, deze liquids zijn het vaak wel waard. Maar de kluis laat het niet altijd toe. Dus zocht ik naar een vervanger, een goedkoper alternatief maar welke wel de smaak levert die ik zoek.

Wanneer de postbode dan eindelijk dat pakketje in je handen duwt is het nog maar de vraag of de zoektocht en investering het waard was. Het pakketje snel open gemaakt en whoop there it is! Een verrassend leuk verpakt pakketje. Een fraai zakje met strik, een 100 ml fles en een unicorn bottle van 30 ml. Voor het gemak zit er nog een handig trechtertje bij zodat niet alles onder de liquid zit tijdens het overschenken. Oh, er zit ook nog een napoleon in verstopt, om de loze ruimte te vullen.

Wat is dat toch met shops of leveranciers en hun snoepjes. Ik vind het niet erg hoor, af en toe is een zuurtje wel lekker, maar ik snap het verband nog niet helemaal.

Wat ook nog wel benoemingswaardig is, is de klantvriendelijkheid van de leverancier. Netjes afgehandeld en al met al zeer vriendelijk.

 

Naam producent:           DJM

Naam liquid:                     Custard Mademoiselle

Nicotine in mg:               3 mg (Ook in 6mg verkrijgbaar)

Te koop bij:                        DJM verkoper

 

Test setup:

Kayfun v4, Ni200 single coil 0.14 Ω
Vapor shark dna 200, 20 watt, TC 230°C

 

Artwork:

Ja, na lang weg geweest te zijn hebben we het weer eens over artwork. Het flesje bevat een duidelijk opschrift met wat er in zit en een brouw datum. Er wordt mij geadviseerd om dit flesje tenminste 10 dagen te laten staan. Gelukkig is het brouwsel in de unicorn bottle al lang genoeg gesteept dus kan ik er mee aan de slag.
De verpakking is tot nu toe wel het meest “fancy” wat ik ben tegen gekomen in mijn pakketjes. Of ik dit onder artwork mag zetten weet ik niet, maar er is in ieder geval wat aandacht aan besteedt en dat vind ik leuk om te zien.

 

Geur:

Vanille custard. Ik ruik vanille custard. Hoe ik het beter dan dat moet omschrijven zou ik niet weten. Het ruikt zoet en hartig tegelijkertijd. En dat is eigenlijk ook niet gek, want we hebben het over een custard juice.

 

Smaak:

Wederom is er niet af te wijken van wat ik rook. Vanille custard, spot on! En nu denk je misschien, maar Artilux, dat is toch logisch? Het moet een custard zijn! Ja… En nee… Ik heb zelf al aardig wat juice gemaakt en al vaak genoeg een misser gehad met custard. Ook de juices die custard in de naam dragen slaan de plank nog al eens mis! Zelden zit ik mijn lippen af te likken bij een juice. Dit keer is het raak! De damp rolt als het waren over de tong waar het een romig idee achterlaat, maar vooral de custard blijft aanwezig. Waar komt de vanille vandaan? Associatie? Is het daadwerkelijk daar? Ik weet het niet zeker. Ik proef het in ieder geval. Zeker een heerlijke ejuice!

 

Gier:

Ja, hier komen we op het probleem met deze juice. Hij wordt op 3 of 6 mg geleverd. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de smaak. Wie een trouwe lezer is van mijn blogs weet dat nicotine en smaak een dingetje is. Mijn review over unicorn milk is dit al eerder aan het licht gekomen.
De gier is licht aanwezig, zoals je mag verwachten bij een 3mg juice. Het laat bij mij wat ruwigheid in de keel achter en hier krijg ik dorst van. Niet ideaal voor het non-stop dampen, ik zit eerlijk gezegd te wachten op de hoofdpijn die bij mij gepaard gaat bij het dampen van nicotine houdende juice. Maar dat is een verhaal voor een andere keer.

 

Damp productie:

Eerlijk gezegd weet ik echt niet meer wat ik met dit kopje moet. Zitten we hier voor een juice review welke  gaat over de smaak, of over een review die puur gericht is op wolken? Want voor de wolken moet je ergens anders wezen. Deze juice levert zoals elke 40pg/60vg (zeer vergelijkbaar met 50/50) een matige damp welke snel wegtrekt. Maar er komt toch een aardige wolk van elke puff af.

 

Conclusie:

Heel leuk verpakt, zeer goede smaak en een lekker wolkje. Lippen likkend goed! Als ik een negatief puntje moet bedenken komen we toch uit op het niet verkrijgbaar zijn van een 0 mg nicotine variant op de bestelsite. Maar de 3mg nicotine zorgt voor een betere custard beleving!
Houd je van custard? Twijfel dan niet en probeer deze ejuice!

 

TL;DR

Zeer goede custard juice, Ita est. +1 voor verpakking.

Meepraten over deze liquid review of heb je vragen? Schroom niet en bezoek ons forum!