Review Tuglyfe Box Mod en TugV2 by Flawless

Stiekem kriebelde het al lang… Een unregulated box mod voor 2x 18650 batterijen.
Ik had genoeg geld in m’n zakken zitten en het doosje stond mooi in de vitrine. Na een paar keer bekijken en nadenken, samen de binnenkant nogmaals bekeken met wat damptafel leden en toen was ik plotseling de eigenaar van het mooie beestje!

 

Als u nu denkt, wat is dat groene doosje? Het is een “UNREGULATED AUTHENTIC TUGLYFE BOX MOD BY FLAWLESS” in de kleur Zombie Green Blood Splatter .  Hier passen twee 18650 batterijen in en met de juiste batterijen is het met deze box mod mogelijk om tot .15 ohm te dampen. LET OP: Ik zeg hier niet voor niets met de juiste batterijen. Wanneer er op zulke lage weerstanden wordt gedampt moeten de batterijen wel veilig de gevraagde ampères kunnen leveren.

Bovenop deze box mod zit de “TUGV2 AUTHENTIC TUGBOAT V2 RDA BY FLAWLESS“, wederom in de kleur Zombie Green Blood Splatter . De topcap komt in 2 delen, hierdoor is het mogelijk om de airflow te regelen.

Deze box mod is gekocht op de beurs te Oberhausen.
Originele verkoper: Flawless Vape Shop
WAARSCHUWING: Geen ervaring met RBA’s/Wet van Ohm/gebruikte terminologie? Dan is dit geen mod voor jou.

Oké, dat was het basic praatje. Nu iets van een review. Ik review normaliter geen hardware, dus dit is toch even een ander stukje dan mijn smaakomschrijvingen.

Review: Unregulated Box mod TUGLYFE

External:

Tja, waar moet ik mee beginnen. Ik zal maar eens met de “Feel” beginnen. De paintjob, welke natuurlijk enorm opvalt is niet alleen mooi, al is dit persoonlijk, maar fungeert ook prima als extra grip. De Zombie Green Blood Splatter heeft een ruwe textuur, maar de rode spetters zijn gladder. Je voelt dit eigenlijk niet zo goed wanneer je de mod gewoon gebruikt. Pas wanneer je gaat voelen komt dit naar boven.

De grootte van dit modje is voor mijn handen perfect. Hij past prima in een hand, waarbij ik kan kiezen hoe ik hem vast houd, knop bij de duim of bij de wijsvinger. En dit hangt dan weer samen met de 510 connectie. Hoe? Wanneer ik mijn TugV2 op de mod draai, staan de airflow rings schuin op de mod, waardoor tijdens het dampen geen juice richting de airholes loopt. Is dit expres gedaan? Of is het toevallig en heb ik veel geluk? Ik durf het niet te zeggen, maar ik vind het wel een pluspunt. Om dan nog eventjes terug te komen op de knop. Wow. Ik houd van lekkere klikbuttons. Iets wat dit knopje zeker is. Hierdoor is hij niet stil, maar stealth vapen zit er toch al niet in, heb je gezien hoe erg dat ding opvalt! En de wolken… pfffff… plaatselijke mistbank.

Internal:

Hier valt weinig over te zeggen. Het is gewoon netjes. Geen 8 liter hot glue, geen purschuim. Gewoon clean. Er zit een stevige batterytray in, de 510 is geveerd, de mosfet is geïsoleerd met wat shrinktube. Agh, bekijk de foto en oordeel zelf anders 😉 Oja, de batterijcover komt er gemakkelijk af door een kleine inkeping en zit vast met 4 magneetjes. Niet te los en niet te vast. Gewoon erg fijn. Houdt wel even rekening met de setup, de box kan tot .15 ohm vuren. Bereken dus zelf even met behulp van de wet van ohm of je enigszins veilig bezig bent.

En zoals je hier boven kunt zien komt het geheel trouwens ook in een VapeSox, hier past de boxmod perfect in en er past een flesje ejuice bij. Er is wat ruimte naast de mod vrij zodat je niet bang hoeft te zijn dat de vapesox de vuurknop in zal drukken. Met de musketon haak kun je de sok zo aan je riem of riemlus hangen.

Review: Tugboat V2

De Tugboat V2 komt, zoals eerder genoemd met een topcap welke uit 2 delen bestaat. Een soort van sleeve en de daadwerkelijke bovenkant. Hierdoor is het mogelijk om de luchttoevoer te regelen. Tja, leuk en aardig hoor…. Maar ik ben op het randje gaan zitten met een dual clapton coil, iets waarbij ik zoveel mogelijk airflow wil hebben wegens de intense hitte! Dus bij mij staat hij mooi open. Die zogehete clapton coil heeft een flinke diameter. Een draad van .5 mm als kern met een .25 mm omhulsing. En dan wil je dat in dual coil door je centerpost heen proppen… Het kan. Maar het zit vrij strak. Wil je nu nog dikker gaan? Dan heb je bij de Tugboat een probleem. Dat gaat niet. De negative posts zijn prima en ook lekker ruim. Hele fijne schroeven welke robuust aanvoelen.
De RDA komt met een bijpassende driptip welke het serial number krijgt van de base. Dit nummer is wat lastig te lezen, samen met de zilveren logo’s. Dit komt door de paintjob. Geen groot probleem, maar misschien een minpunt voor iemand.

Dat was cosmetics en bouw. Allebei enorm goed als je het mij vraagt.
Maar nu, smaak. Hoe zit het met de smaak van deze RDA en hoe dampt het in z’n geheel?

Hierover kan ik kort maar krachtig zijn, maar daar heeft niemand iets aan. Ik vind de smaak zeer goed. Veel beter dan dat ik tot nu toe gewend was. Hoe komt dat? Tja, het is een beetje appels met peren vergelijken. Ik heb hier een clapton coil ingepropt… Iets wat ik tot nu toe in geen enkele andere RDA of RTA heb gedaan. Maar het smaakt fenomenaal. Echt awesome! De airflow is goed, precies genoeg om een mooie lunghit te doen, iets wat ook wel zal moeten.
Airflow is wat minder dan bijvoorbeeld de Mutation X. Iets wat logisch is, omdat hij aardig wat minder airflow holes heeft. Maar zelfs met de 4 gaten sta ik verstelt van de luchtigheid van deze RDA.

Hoe ziet het dek eruit met een clapton erin? Beloven jullie lief te zijn? Mijn claptons zijn in razend tempo in de coil gebouwd, dus hadden wel iets netter gekund.

De coils met de daarnet genoemde “sleeve”:

En hier het laatste onderdeel, het tweede deel van de topcap met driptip:


Hier zitten maar liefst 8 gaten in, om de 90° zitten 2 airholes. Het verschil hierin merk of zie ik niet.

Een review die van u naar je veranderde met wat foto’s, veel geouwehoer en uiteindelijk wat details. Heb je nu een vraag na zo veel tekst? Of wil je graag eens meepraten over deze review? Klik dan hier voor de Box Mod en hier voor de TugV2!

TL;DR
Een serieuze killer unregulated box mod met ditto dripper. Warme damp met joekels van wolken. Ook met een 50/50 juice maak je hiermee de blits. Maar wacht… Heb je geen ervaring met zelf wikkelaars? Ken je de wet van ohm niet? Is er iets van de bovenstaande terminologie nieuw voor jou? Blijf dan alsjeblieft weg van dit soort mods, want bij verkeerd gebruik is dit apparaat potentieel gevaarlijk.