Zelfbouw Hana.

Zoals beloofd, de bouw in detail van een Hana box die naar mijn wensen is gemaakt.

En ik ben begonnen om eerst maar eens een andere vuurknop te bestellen aangezien ik die kleine knopjes drie keer niks vind.
Verder is het allemaal wel standaart werk om eens te kijken of het me zou gaan lukken om zo’n ding werkend te krijgen.
Allereerst een lege box van FT besteld en een DNA 30 chip.

Toen maar eens gaan zoeken naar een vuurknop die mij beviel en makkelijk te gebruiken is. Ik kwam op de knop van save vape, het is een fijne grote knop met een nadeel dat die 16mm inbouw heeft. Maar goed daar is ook weer overheen te komen.

Eerst maar eens een gat boren om de knop in te zetten want het originele gat is natuurlijk te klein. Maar ja waar vind je een 16mm boor om een net gat te boren, dus even de hardcore boren man aangesproken en die had natuurlijk een oplossing.

En zo een ding heeft een naam, maar die weet ik ff niet, alleen je kunt er heel mooi een gat mee opruimen.

Tot net voor de 16mm gestopt want beter te klein en iets ruimer maken dan te groot en dat je schakelaar er door heen valt.

Dus met een dremel precies op maat gemaakt zodat de schakelaar precies paste.

Toen ook meteen het gat geboord voor de 510 connector, deze heb ik van FT laten komen omdat deze mooi verzonken op de mod zit. Wel heb ik daar nog een foefje mee uitgehaald, want een diameter van tien en een gat van tien dat past precies maar staat niet vast natuurlijk. Ik heb in de zijkant van het gat waar de 510 connector invalt een sleufje gemaakt waar ik een stukje koperdraad in heb gelegd en toen de connector er voorzichtig in heb geklopt, een voordeel is dat je gelijk een goede min verbinding hebt. Zal later een foto erbij zetten waar je deze draad ziet zitten. Maar het eerste resultaat ziet er zo uit.

Ik hoop dat je het een beetje kunt zien maar links langs het kruiskopje kun je nog een stukje koperdraad zien zitten.

Oke maar zo ver waren we nog niet, want eerst maar eens de kabels solderen op de schakelaars en 510 connector en zien dat het werkt. Ook nog even, om de vuurknop passend te krijgen, de box bij de knop wat aangepast en de koperenmoer rond gemaakt, dit om deze toch te kunnen gebruiken om de knop vast te zetten.

En dan begint het soldeerwerk, een schema opgezocht om de kabels op de goede plek vast te maken en controleren of het werkt.

En natuurlijk blijven controleren want een foutje is zo gemaakt en dan als je alles in elkaar hebt zitten, baal je als een stekker dat alles weer uit elkaar moet.

En ja hoor, gelukkig werkt het zo als het hoort, best wel een beetje trots op mezelf. Maar dan komt het gefriemel om alles in de box vast te zetten, en dan niet zoals de chinezen plegen te doen met een liter hotglue. Een goede epoxylijm is wel een must, dus die maar gehaald want ja je wilt niet dat alles uit elkaar valt als je eenmaal klaar bent.

Toch kreeg ik nog een ander idee, iets wat al langer gebruikt word maar hier toch ook wel gelijk ingebouwd zou kunnen worden. Magneetjes om de schroefjes voor het deksel te vervangen, geen gezeur met de batterij vervangen met een schroevendraaier, maar hup klepje open. Dus onze specialist maar eens gevraagd of hij er niet op de een of andere manier aan wist te komen. En warempel onze Huub heeft alles, en dan bedoel ik ook echt alles.

Toen toch maar eens begonnen met de spulletjes op z’n plek te leggen/zetten en lijmen. Kan je zeggen dat is een hels karwei, zeker als je dat nog nooit gedaan hebt, en ik zeg er eerlijk bij, het heeft mij een chip gekost. Dat schermpje is er fragiel en dat is zo kapot als je er net iets te veel druk op zet. Pats kapot, en dan baal je echt. Hmmmmm……levertijd weer een paar weken.

Dan is het zover dat er al bepaalde delen vast zitten en netjes op z’n plek zitten, ik heb wel de kleine schakelaartjes gebruikt om het vermogen te regelen omdat je die toch niet constant gebruikt. Alleen bij een volgende build worden dit toch ook iets of wat grotere knopjes.

Ook deze zitten met de epoxylijm vast omdat er gewoon weg geen andere mogelijkheid is om ze vast te zetten.

 

Het uiteindelijke resultaat ziet er netjes uit al zeg ik het zelf, geen liter hotglue maar een gepaste hoeveelheid epoxylijm.

En zo ziet het uiteindelijke resultaat eruit met het klepje dicht en een Kayfun erop.

Trots? Ja ik vind dat ik dat mag zijn, en zou ik er nog eentje maken op deze manier voor mezelf? Nee, ik ga verder denken wat het volgende gaat worden, kan wel verklappen dat het geen standaart boxje gaat worden.

Tot slot, heb je vragen of wil je reageren. Ik zet deze blog ook op het forum van de Damptafel en daar kun je naar hartelust vragen/opmerkingen geven en of misschien wel ideeën voor de volgende box.

5 comments